BEAUTY-ACTIVE

Een jonge onderneemster die reeds enkele jaren een beautysalon in haar ouderlijk huis uitbaatte, vond het tijd om haar zaak uit te breiden en haar ouders terug wat rust te gunnen. Enkele kilometers van haar oorspronkelijke locatie, in hartje Peer, vond ze daarvoor een groot pand met veel licht. 

Het was voor ons een uitdaging om tot een goede inplanting te komen. Er moesten immers verschillende functies verwerkt worden in de beschikbare ruimte. Naast de vaste onderdelen, zoals een toog, een wastafel en een behandelingsruimte, diende er ook drie afzonderlijke behandelingszones voor het uitvoeren van huidanalyses, manicure en maquillage voorzien te worden. Ten slotte was er ook nood aan een plaats om workshops te geven.

Het eindresultaat is een toonbeeld van elegantie: de inkomzone oogt fris, o.a. door het kleurengebruik. Er werd gewerkt met zachte rood-oranje pastelkleuren en koperen accenten. De houten lamellen aan het plafond en de verlichting boven de toog geven het geheel een speelse toets.

Voor de behandelingsruimte zelf werd gekozen voor lichte kleuren. Daarnaast werd er, door middel van een verlaagd plafond, indirecte verlichting voorzien, wat bijdraagt tot de intieme sfeer die nodig is tijdens de behandelingen. 


Om het identiteitsgevoel te vergroten, werden ten slotte de zeshoeken uit het logo van Beauty active, subtiel in het ontwerp verwerkt. Zo kan men deze geometrische vormen terugvinden in o.a. het behangpapier en de spiegels. Kortom, het plaatje klopt!